16-07-2024 18:30

Privacybeleid

Hardnieuws neemt de privacy van de bezoekers zeer serieus.

De gegevens van de bezoekers worden op een veilige manier opgeslagen en beheerd. Met het bezoeken van de website worden gegevens aan ons verstrekt. Het gaat dan om gegevens zoals: met welke apparaat (PC, mobiel, tablet) de bezoeker de site bezoekt, maar ook informatie met betrekking tot vanuit welke lokatie de site is bezocht, tijdstip, duur en welke inhoud is bekeken.

Hardnieuws houdt zich ten alle tijden aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Privacy Wet- en Regelgeving.

Vanaf 25 mei 2018 geldt de nieuwe privacywet (AVG). Hiermee krijgen burgers meer zeggenschap over hun persoonsgegevens. Voor persoonsgegevens voor journalistieke doeleinden geldt dit niet.

Wettelijk is bepaald dat de AVG niet van toepassing is op de verwerking van persoonsgegevens voor uitsluitend journalistieke doeleinden. Foto(s) die gebruikt worden in een nieuwsartikel hoeft geen toestemming gevraagd worden van geportretteerden.

Het onherkenbaar maken van kentekens of gezichten, door deze te blurren, zijn wij wettelijk niet verplicht. Daarnaast is het portretteren van meerdere personen op een foto niet in strijd met de AVG of het portretrecht.

Mocht u nog vragen hebben over ons Privacybeleid, dan kunt u contact met ons opnemen.