13-11-2019 13:00

Vrouw (27) drie jaar cel voor doden baby Milan

UTRECHT - Donderdag 17 oktober heeft de rechtbank Midden-Nederland een 27-jarige vrouw veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het doden van haar 9 maanden oude baby, Milan. Daarnaast krijgt zij tbs met dwangverpleging als ze zich niet aan de voorwaarden houdt. Ze mag tevens niet stoppen met anticonceptie, zonder dat haar behandelaars hiervan weten.

De vrouw had op 16 april 2012 het neusje en het mondje van Milan dichtgeknepen toen hij in zijn bedje lag te slapen. Net zo lang hij geen adem meer haalde. Uit onderzoek bleek dat het jongetje hersenschade had opgelopen, welke veroorzaakt wordt door slaan, stompen en/of schudden. Er werd nog een poging gedaan om het kindje te reanimeren. Hij overleed een dag later.

Zes jaar later, in 2018, had de vrouw een bekentenis afgelegd, waarna zij vervolgd kon worden. Ze verklaard dat ze de dagelijkse verzorging van Milan niet meer aankon. Naar de buitenwereld wilde ze laten zien dat ze een goede moeder was. Ze kon het niet meer opbrengen.

De rechtbank neemt de vrouw kwalijk dat ze een onschuldig gezond kindje niet de zorg gegeven heeft, die hij verdiende en dat zijn niet direct eerlijk was over haar handelen. De vrouw heeft hiermee de vader en andere nabestaanden intens verdriet aangedaan.

De vrouw is uitvoerig onderzocht en ze blijkt een borderline persoonlijkheidsstoornis te hebben. Ook zijn er aanwijzingen dat ze zwaakbegaafd is en verstandelijk beperkt. Het doden van haar kindje en de manier waarop het ging is beïnvloed door de borderline persoonlijkheidsstoornis, zo laat de rechtbank weten. Doodslag kan haar doorboor niet volledig worden toegerekend.

De vrouw mag niet meer de zorg dragen voor kinderen van haarzelf of dat van anderen en omgang met kinderen is alleen toegestaan onder begeleiding van een volwassene.

Gerelateerde nieuwsitems

ongeval rijksweg a28 putten

Bestelbus belandt in sloot naast snelweg

Putten - Woensdagmiddag 13 november rond 12.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A28 [ Lees verder ]

nieuws van randwijcklaan amersfoort

Opnieuw een winkelier dupe van vandalisme in Kruiskamp

Amersfoort - Woensdagmorgen 13 november is de flinke schade aan de winkelruit van Bakkerij Shaam in de w [ Lees verder ]

nieuws vinkeveense plassen vinkeveen

Stalker Piet K. (52) veroordeeld na rammen boot

Vinkeveen - Dinsdagmiddag 12 november is de 52-jarige Piet K. in de rechtbank Midden-Nederland veroordee [ Lees verder ]

ongeval kandelaarweg rotterdam

Bestuurder belandt met auto in sloot

Rotterdam - Woensdagmorgen 13 november rond 9.45 uur is een bestuurder met zijn auto van de weg geraakt [ Lees verder ]

brand verlengde dorpsstraat putten

Trieste aanblik uitgebrande winkelpand

Putten - Woensdagmorgen 13 november is na de grote brand in een winkelpand aan de Verlengde Dorpsstraat [ Lees verder ]

schietincident priemstraat alkmaar

Politie op persoon geschoten in De Mare

Alkmaar - Woensdagmorgen 13 november rond 8.15 uur heeft een schietincident plaatsgevonden aan de Priems [ Lees verder ]

ongeval rijksweg a9 spaarndam

Lange files door ongeval op snelweg, twee rijstroken dicht

Spaarndam - Woensdagmorgen 13 november rond 8.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A9 [ Lees verder ]

ongeval galvanistraat ede

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Ede - Woensdagmorgen 13 november rond 7.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een fietsster en [ Lees verder ]

ongeval jan th. tooroplaan ede

Bestuurder vlucht na aanrijding met lantaarnpaal

Ede - Dinsdagavond 12 november rond 23.10 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Jan Th. Tooroplaan [ Lees verder ]