29-05-2020 18:30

Neergestoken vrouw doet haar verhaal

SPIJKENISSE - De vrouw die in haar flat aan de Magnoliastraat in Spijkenisse op 27 september vroeg in de ochtend werd gestoken door haar agressieve buurvrouw doet haar verhaal.

Rond 1.45 uur werden meerdere bewoners van een aantal flatwoningen gewekt door het lawaai van een mede-flatbewoonster. Bij een ruzie in die woning werd met de deur en met spullen gegooid en er werd gescholden. De bewoners naast deze woning en boven deze woning werden uit hun slaap gewekt door het lawaai. Twee bewoonsters hadden elkaar aan de telefoon om te informeren wie de lawaai maakte en wat er aan de hand was.

Een andere bovenbuurman begon tegen de buurvrouw te schreeuwen. De vrouw die er naast woont, deed haar deur open en zei dat het nu afgelopen moest zijn. De buurvrouw zou al voor langere tijd overlast gezorgd hebben in de flat en de medebewoners ondervinden hier al langere tijd last van. De twee buren waren nog steeds met elkaar aan het bellen toen de lawaaimaakster ineens voor de deur van een van hen stond.

De vrouw met de telefoon in de hand zei tegen de agressieve buurvrouw, hou er rekening mee dat je wordt opgenomen. Was niet geval, maar de vrouw hoopte dat ze dan terug haar woning in zou gaan. Dat gebeurde niet en de telefoon werd vervolgens uit haar handen getrokken.

Toen ontstond een worsteling waarbij de buurvrouw die de telefoon had afgepakt tegen de muur werd aangeduwd om te zorgen dat de vrouw weer haar telefoon terugkreeg. Maar de buurvrouw struikelde bij de duw over haar eigen voeten en belandde op de traptreden en lag vervolgens op de grond. De vrouw is toen bovenop de buurvrouw gegaan en hield haar vast om de telefoon terug te krijgen, maar dat lukte niet omdat deze zo strak werd vastgehouden.

De buurvrouw begon vervolgens de vrouw te bijten in haar onderarm en haar te schoppen. De bovenbuurman, die er bijstond heeft het hoofd van de buurvrouw vastgehouden, zodat zij de vrouw niet meer kon bijten. Het bovenbuurmeisje die met de vrouw aan het bellen was, hoorde niets meer en is poolshoogte gaan nemen. Die heeft de afgepakte telefoon weten te pakken en probeerde politie te bellen, maar door de ontgrendeling lukte dat niet.

Op het moment dat de vrouw haar telefoon weer terug had en de ontgrendeling er af probeerde te halen, wordt ze, zonder dat ze het in de gaten had, door de agressieve buurvrouw gestoken in haar vingers en haar hand, waarbij het bloed eruit spoot. De vrouw stuurde iedereen weg en liep gewond naar binnen en zei, bel de politie.

De politie was snel ter plaatse gekomen en vanuit het raam schreeuwde de vrouw naar buiten dat ze gestoken was. De agenten stonden voor haar deur. Ze doet haar deur open en vervolgens staat de agressieve buurvrouw daar ook in haar gang. Die wilde haar in het bijzijn van politie weer gaan aanvallen. Ze schreeuwde dat de buurvrouw haar had gestoken, waarna politie daar snel op reageerde en haar wegtrokken.

Even later had de vrouw door dat ze ook rondom haar buik- en borststreek was gestoken. Haar jumpsuit, die ze aan had, was helemaal nat geworden. Ze was daar enorm van geschrokken en raakte daarvan in paniek. De vrouw werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De vrouw zou met een zakmes zijn gestoken door de buurvrouw. Het buurmeisje van boven zou van de recherche te horen gekregen toen er onderzoek werd gedaan naar de steekpartij. Het zakmes werd daarbij gevonden. De buurvrouw zou nog na het steekincident en voordat politie ter plaatse was het bloed van het zakmes hebben geprobeerd af te vegen.

De vrouw heeft haar DNA afgegeven en er zal gekeken worden of haar DNA overeenkomt met het bloed op het mes.

Ook de bovenbuurman zou ook gestoken zijn door de buurvrouw. De man is ook even in het ziekenhuis geweest om de wond na te laten kijken, te verzorgen en een tetanusprik te halen.

De 12-jarige zoon van de vrouw was ten tijde van de steekpartij niet in de woning aanwezig. Wel had hij via de diverse media gelezen over het incident. De zoon, die ADHD en PDD-NOS heeft en al jaren bij een kinderpsycholoog loopt, heeft over wat er met zijn moeder is gebeurd, heel heftig op gereageerd.

Diezelfde dag had hij namelijk zijn vriend, Jamie (15), begraven die op 20 september een einde aan zijn leven maakte en van een flat in Hellevoetsluis was gesprongen. Daar was hij al enorm van slag en toen kreeg hij te lezen dat zijn moeder neergestoken was, was voor de jongen de druppel. Hij was helemaal doorgeslagen en had bij zijn oma alles kort en klein geslagen. De jongen kan daardoor voorlopig niet thuis komen en zal geholpen moeten worden met het verwerken van wat hij de afgelopen tijd heeft meegemaakt.

De vrouw krijgt slachtofferhulp en ze heeft een advocaat in de armen genomen voor de schadevergoeding. Door het steekincident kan de vrouw niet werken en heeft daardoor geen inkomsten. Ze zal een uitkering moeten aanvragen.

Het slapen gaat zeer moeizaam, wordt vaak zwetend wakker, heeft last van flashbacks en zit dan rechtop in bed. Het weer de straat inrijden na de ziekenhuisopname en het huis naar binnengaan was voor de vrouw een heftig moment. Op dat moment wist ze niet hoe ze haar woning zou aantreffen. Zou alles onder bloed zitten? Het buurmeisje van boven had gelukkig al heel veel schoongemaakt in de woning van de vrouw. Ook haar huisdieren hebben het een en ander van meegekregen en zijn angstig en van slag en zitten nog steeds verstopt in huis.

Wat de vrouw het meeste heeft dwars gezeten van het hele incident, is het feit dat de buurvrouw kans heeft gehad om haar huis binnen te komen, terwijl politie er stond. Wie weet wat ze allemaal nog had kunnen doen met het zakmes en anderen hadden ook gewond kunnen raken. Ze heeft dit ook gemeld bij politie.

De vrouw is bezig met de woningstichting en de gemeente om er voor te zorgen dat de buurvrouw er zo gauw mogelijk uitgaat. Daar was zij al langere tijd mee bezig, maar door gebrek aan bewijs was het moeilijk om haar uit de flat te krijgen. Na het incident lijkt het erop dat er wel voldoende bewijs is. Het liefst ziet ze haar buurvrouw achter de tralies.

De buurvrouw zou al langere tijd niet zo lekker liggen in de buurt. Geluidsoverlast, intimidatie en haar zoon die ze opzet naar de buurt om zijn middelvinger naar iedereen te laten opsteken, banden leeg laten lopen van anderen is al een klein jaar aan de gang.

Meer nieuws uit provincie Zuid-Holland

Gerelateerde nieuwsitems

ongeval n279 veghel

Kop-staart aanrijding met twee voertuigen

Veghel - Vrijdagmiddag 29 mei rond 17.25 uur heeft een ongeval plaatsgevonden achter het ongeval met vie [ Lees verder ]

ongeval rijksweg a1 terschuur

Twee rijstroken afgesloten door ongeval

Terschuur - Vrijdagmiddag 29 mei rond 17.40 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A1 in T [ Lees verder ]

ongeval n279 veghel

Vier voertuigen betrokken bij kop-staart botsing

Veghel - Vrijdagmiddag 29 mei rond 17.20 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de N279 in Veghel. Vi [ Lees verder ]

ongeval rijksweg a2 hedel

Bestelbus op zijn kant autoambulance in de sloot

Hedel - Vrijdagmiddag 29 mei rond 17.25 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Rijksweg A2 in Hedel [ Lees verder ]

brand gallaslaan leiderdorp

Brandende boomstronk snel geblust door omstanders

Leiderdorp - Vrijdagmiddag 29 mei rond 16.55 uur is brand ontstaan in een boomstronk aan de Gallaslaan i [ Lees verder ]

ongeval blekerssingel gouda

Scooterrijder gewond na aanrijding met auto

Gouda - Vrijdagmiddag 29 mei rond 16.50 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Blekerssingel in Goud [ Lees verder ]

ongeval zomervaart haarlem

Scooterrijder gewond na botsing met personenauto

Haarlem - Vrijdagmiddag 29 mei rond 16.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Zomervaart in Haarl [ Lees verder ]

brand kruistochtstraat haarlem

Uitslaande woningbrand snel onder controle

Haarlem - Vrijdagmiddag 29 mei rond 16.35 uur is brand ontstaan in de slaapkamer van een woning aan de K [ Lees verder ]

nieuws vicenza krimpen aan den ijssel

Politie controleert motoren en scooters op parkeerplaats

Krimpen aan den IJssel - Vrijdagmiddag 29 mei rond 16.25 uur heeft de politie een motor en scooter contr [ Lees verder ]